• Όροι Χρήσης - Alfa Auto Car Rentals

  Όροι Χρήσης για την Ενοικίαση Αυτοκινήτου

  Ηλικία Οδηγού: Ο οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 23 ετών για τις κατηγορίες A, A1, B, B1, C και C1. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες ο οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 ετών.

  Περίοδος Χάριτος: Στο τέλος της συμφωνημένης περιόδου ενοικίασης, η Alfa δεν πραγματοποιεί καμία έξτρα χρέωση για τις πρώτες 3 ώρες. Μετά την περίοδο αυτή ο ενοικιαστής θα χρεώνεται μια πλήρης ημέρα.

  Χιλιόμετρα & χρεώσεις: Όλες οι τιμές μας συμπεριλαμβάνουν 150 χιλιόμετρα δωρεάν την ημέρα. Στις μηνιαίες ενοικιάσεις οι τιμές περιλαμβάνουν 3000 δωρεάν χιλιόμετρα. Για περισσότερα χιλιόμετρα ο μισθωτής χρεώνεται κάθε επιπλέον χιλιόμετρο. Η χρέωση αυτή θα αναφέρεται τόσο στην κράτηση όσο και στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

  Άδεια Οδηγήσεως: Οι οδηγοί  πρέπει να είναι κάτοχοι  άδειας  οδηγήσεως τουλάχιστον για 1 έτος.

  Τρόπος Πληρωμής: Η Alfa αποδέχεται : Visa, MasterCard, American Express πιστωτικές κάρτες και μετρητά. Το κόστος του μισθώματος καταβάλλεται κατά την παράδοση του αυτοκινήτου στον πελάτη. Οι τακτικοί πελάτες της Alfa εξαιρούνται από την καταβολή εγγύησης.

  Καύσιμα: Ο ενοικιαστής πληρώνει τα καύσιμα κατά την διάρκεια της ενοικίασης.
  Αν ο ενοικιαστής δεν επιστρέψει το όχημα με την ίδια ποσότητα βενζίνης που παρέλαβε , χρεώνεται την διαφορά.

  Πρόστιμα & τροχαίες παρεμβάσεις: Όλα τα πρόστιμα και διοικητικές ποινές που προέρχονται από υπαιτιότητα του οδηγού επιβαρύνουν πλήρως το μισθωτή.

  Ασφάλειες: Οι καλύψεις υπόκεινται στους γενικούς όρους του συμβολαίου της Alfa με την Ασφαλιστική εταιρία.

  • Μεικτή Ασφάλεια ( CDW ): Συμπεριλαμβάνεται στις τιμές και έχουν απαλλασσόμενο ποσό διαφορετικό σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα : €450 για τις κατηγορίες A, A1, B, €500 για τις κατηγορίες B1, C, €550 για τις κατηγορίες C, C1, D, E1, F, €600 για την κατηγορία C2, €650 για την κατηγορία E2, €750 για την κατηγορία E3, €1000 για τις κατηγορίες J1, E4, F1 και €1200 για τις κατηγορίες F3, H3, H1. Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και στα λάστιχα δεν καλύπτονται.
  • Ασφάλεια κλοπής ( TP ):  Η ασφάλεια κλοπής συμπεριλαμβάνεται στις τιμές και απαλλάσσει τον ενοικιαστή από κάθε οικονομική επιβάρυνση από την απώλεια του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ζημιάς ο ενοικιαστής πρέπει να πληρώσει το απαλλασσόμενο ποσό ανεξαρτήτως υπαιτιότητας. Η ασφάλεια κλοπής δεν καλύπτει κλοπή ολική ή μερική που προκλήθηκε από αμέλεια του ενοικιαστή ( π.χ. άφησε το όχημα ξεκλείδωτο ή άφησε το κλειδί στη μίζα ).
  • Ασφάλεια προς τρίτους ( TPC ):  Καλύπτει θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων συμπεριλαμβανομένων των επιβατών ( εξαιρείται ο οδηγός ) στο όχημα μέχρι το ποσό των 1.000.000€ και για υλικές ζημιές τρίτων μέχρι το ποσό των 1.000.000€.
  • Personal Accident Insurance ( PAI ): Θάνατο ή τραυματισμό του οδηγού καλύπτει τον ενοικιαστή του οχήματος μέχρι 15.000€ σε περίπτωση θανάτου και για ολική ή μερική ανικανότητα. Δεν καλύπτει ατυχήματα που έγιναν πριν η μετά την ενοικίαση.

  Πρόσθετος οδηγός: Χωρίς χρέωση.

  Παραλαβή/Παράδοση: Χωρίς χρέωση ( 07:00 – 22:00 ) στο σταθμό μας, στο λιμάνι του Πειραιά, στους σταθμούς του μετρό και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ( 2 μέρες ελάχιστη ενοικίαση ). Χρέωση 5€ για παράδοση και παραλαβή στο λιμάνι του Πειραιά, στους σταθμούς του μετρό και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ( 1 μέρες ελάχιστη ενοικίαση ). Για παραδόσεις/παραλαβές οπουδήποτε αλλού κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία. Για παραδόσεις/παραλαβές εκτός ωραρίου η χρέωση είναι 20€.

  Παιδικά καθίσματα: Διαθέσιμα κατόπιν ζήτησης.

  GPS: Διαθέσιμα κατόπιν ζήτησης με ημερήσιο κόστος 3€ ( μέγιστη χρέωση 60€ ).

  Αλυσίδες χιονιού: Διαθέσιμες κατόπιν ζήτησης με ημερήσιο κόστος 3€ ( μέγιστη χρέωση 60€ ).

  Σχάρα οροφής: Διαθέσιμη κατόπιν ζήτησης με ημερήσιο κόστος 6€ ( μέγιστη χρέωση 120€ ).

  Αλλαγές τύπου αυτοκινήτων: Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα να παρέχει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου από αυτόν της αρχικής κράτησης με ένα αντίστοιχης ή μεγαλύτερης κατηγορίας.

  Μεταφορά με πλοίο: Μόνο με προηγούμενη έγγραφη άδεια της Alfa auto rent a car.

  Εκμίσθωση εκτός συνόρων: Οι ενοικιαστές που θέλουν να οδηγήσουν το όχημα εκτός συνόρων  πρέπει να πάρουν έγγραφη έγκριση από την Alfa auto rent a car. Επιπλέον χρεώσεις προκύπτουν για την χρήση αυτή.

  Φόροι: Όλες οι τιμές και οι χρεώσεις που αναγράφονται επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.